Skip to content Skip to footer

Meló vs síndria

Ara és l’època de les fruites més estimades de l’estiu: el meló i la síndria. Sucoses, refrescants, dolces, plena de nutrients, totes dues idíl·liques per ser consumides durant els mesos d’estiu. Però, quina de les dues és millor?

Hem analitzat cada una de les dues fruites, fent un llistat de pros i contres per determinar si alguna és superior a l’altre, o simplement, per tenir present en quins aspectes es diferencien.

Meló:

Pros:

  • Major aportació de vitamines: El meló destaca per la seva riquesa en vitamina C, un potent antioxidant que reforça el sistema immunitari. A més, conté vitamines A, B6 i potassi, essencials per a la salut de la pell, els ossos i els músculs.
  • Sabor més dolç: El meló presenta un sabor més intens i dolç que la síndria, ideal per a qui busca un toc més indulgent.
  • Més versàtil: El meló es pot consumir de moltes maneres: en amanides, sucs, batuts, postres… La seva textura carnosa el fa ideal per a crear receptes creatives. Crea una harmonia molt equilibrada amb altres productes més potents, com el clàssic pernil salat.
  • Menys sucre: En comparació amb la síndria, el meló té un contingut lleugerament menor de sucres, convertint-lo en una opció interessant per a persones que controlen la seva ingesta.

Contres:

  • Menys hidratant: La síndria supera el meló en contingut d’aigua, convertint-se en una opció més refrescant i ideal per a dies calorosos.
  • Més difícil de digerir: el meló per diferents aspectes té un procés de digestió més prolongat envers la síndria. La falta de fibra soluble, així com el sorbitol, la pectina i la seva textura són motius pels quals aquesta fruita costa més de digerir.

Síndria:

Pros:

  • Aportació de bons nutrients: La síndria aporta diferents nutrients necessaris com vitamines C, A i del grup B; minerals com el potassi, magnesi, calci i fòsfor; i fibra. Tots aquests beneficis ajuden a diferents sistemes del nostre cos, com el nerviós, muscular, ossi, etc.
  • Més hidratant: La síndria conté més del 90% d’aigua, convertint-se en una fruita ideal per a rehidratar-se en dies calorosos i per a esportistes.
  • Més fibra: La síndria aporta una major quantitat de fibra, fibra soluble, que el meló, important per a la salut digestiva, la regulació del pes i la prevenció de malalties cròniques.
  • Sabor més neutre: La síndria té un sabor més suau i neutre que el meló, perfecte per a qui busca una opció més refrescant i lleugera. Però si es deixa anar la creativitat, ideal per acompanyar altres ingredients que siguin suaus com la mateixa síndria. Un exemple seria una amanida amb algun formatge suau.

Contres:

  • Menor aportació de vitamines: En comparació amb el meló, la síndria conté una quantitat menor de vitamines, especialment vitamina C.
  • Més sucre: La síndria conté una mica més de sucre que el meló, un aspecte a tenir en compte per a persones que controlen la seva ingesta.

Conclusió:

Totes dues fruites són aliments que poden estar presents en les nostres dietes. Les diferències són mínimes, i el que no aporta una, ho fa l’altre. Per tant, dependrà més de les teves preferències personals i necessitats nutricionals. És interessant veure els aspectes de la facilitat de digerir, així com el contingut de sucre; això ens ajuda molt a veure cada quant podem consumir cada una d’aquestes fruites tan bones.