Skip to content Skip to footer

Fomenta el consum de fruita per a un retorn escolar saludable

El retorn a l’escola és un moment emocionant tant pels nens com pels pares. No obstant això, també pot ser un moment estressant quan es tracta de garantir que els nens tinguin una alimentació saludable durant el dia escolar. En aquest article, explorarem estratègies efectives per fomentar el consum de fruita durant la tornada a l’escola. Des de consells pràctics fins a receptes delicioses, aquí trobaràs tot el que necessites per assegurar-te que els teus fills estiguin ben alimentats i preparats per a l’èxit escolar.

Introducció

El retorn a les classes pot ser un moment agitat per a les famílies, però no hem de descuidar la nutrició dels nostres fills enmig de la bogeria de la rutina escolar. Un dels aspectes clau per mantenir els nens sans i plens d’energia és fomentar el consum de fruita. Les fruites són una font inavaluable de vitamines, minerals i antioxidants que recolzen el creixement i desenvolupament dels nens. A més, són delicioses i versàtils. Així que, descobrirem com fer que les fruites siguin una part fonamental de la vida escolar dels teus fills!

Consells per Fomentar el Consum de Fruita

1. Inclou Fruita en l’Esmorzar

L’esmorzar és l’àpat més important del dia, i és el moment perfecte per començar a fomentar el consum de fruita. Afegeix talls de plàtan als cereals o prepara batuts amb fruites diverses. D’aquesta manera, els teus fills obtindran un impuls d’energia i nutrients des del principi.

2. Posa Fruites a la seva carmanyola

Quan preparis la carmanyola dels teus fills, assegura’t d’incloure una ració de fruita. Les pomes, peres i raïms són opcions convenients que es poden menjar fàcilment a l’escola. Evita els sucs envasats i tria fruites fresques per assolir els màxims beneficis nutricionals.

3. Crea Entrepans Divertits amb Fruita

Fes que el consum de fruita sigui divertit pels teus fills. Tall les fruites en formes interessants utilitzant ganivets amb formes o pals de broqueta. Això no només les fa més atractives, sinó que també pot ajudar els nens a gaudir més del seu menjar.

4. Involucra els teus Fills en la Preparació

Quan els nens participen en la preparació dels aliments, és més probable que els mengin. Convida els teus fills a ajudar-te a rentar, pelar i tallar fruites. Aquesta activitat no només els ensenyarà habilitats culinàries, sinó que també els donarà un sentit d’èxit en contribuir a la seva pròpia alimentació.

5. Organitza un Dia de Fruites

Un cop a la setmana, pots establir un “Dia de Fruites” a casa. Durant aquest dia, tothom es compromet a menjar només fruites en lloc d’altres snacks. Això pot ser una activitat familiar divertida i saludable.

Receptes Saludables amb Fruites

Batut d’Energia Matinal

Ingredients:
 • 1 plàtan madur
 • 1/2 tassa de maduixes fresques
 • 1/2 tassa de iogurt natural
 • 1 cullerada de mel
 • 1/2 tassa de gel picat
Instruccions:
 1. Col·loca tots els ingredients en una liquadora.
 2. Barreja fins a obtenir una consistència suau.
 3. Aboca en gots i serveix.

Broquetes de Fruites

Ingredients:
 • Maduixes
 • Raïms verds i vermells
 • Trossos de pinya
 • Pals de broqueta
Instruccions:
 1. Renta i talla les fruites en trossos petits.
 2. Enfila les fruites als pals de broqueta en un patró colorit.
 3. Llest per servir com un deliciós entrepà!

Preguntes Freqüents

¿Quanta fruita hauria de consumir el meu fill cada dia?

Els nens en edat escolar haurien de consumir com a mínim 2 racions de fruita al dia, segons les pautes nutricionals. Això pot incloure una ració en l’esmorzar i una altra en el dinar o com a snack.

¿Què fer si al meu fill no li agrada cap fruita?

Introdueix gradualment noves fruites a la dieta del teu fill i sigues un model a seguir, menjant-les tu mateix. De vegades, els nens necessiten provar una fruita diverses vegades abans d’adquirir el gust per ella.

¿És millor donar fruites senceres o en forma de suc?

Es recomana donar fruites senceres en lloc de sucs, ja que les fruites senceres contenen més fibra i són més saciants. Els sucs poden tenir un alt contingut de sucre i mancar de fibra.

¿Puc donar fruites enllaunades als meus fills?

Les fruites enllaunades poden ser una opció convenient, però verifica que estiguin en el seu propi suc o en aigua i no continguin xarop pesat. Renta les fruites enllaunades abans de servir-les per reduir el contingut de sucre.

¿Quines fruites són les més nutritives per als nens?

Fruites com les pomes, les maduixes, les peres i els raïms són opcions nutritives per als nens a causa del seu contingut de vitamines i antioxidants. Varia les fruites per assegurar-te que els teus fills obtinguin una àmplia gamma de nutrients.

¿Quina és la millor hora per donar fruites als meus fills?

Les fruites són una excel·lent opció com a snack o com a part de l’esmorzar o el dinar. Evita donar-los fruites just abans del sopar, ja que podria omplir-los i fer que no mengin el seu menjar principal.

Conclusió

Fomentar el consum de fruita durant la tornada a l’escola, és essencial per garantir que els teus fills tinguin l’energia i la concentració necessàries per tenir èxit a l’escola. Amb aquests consells pràctics i receptes delicioses, pots fer que les fruites siguin una part integral de la vida escolar dels teus fills.