Skip to content Skip to footer

Quina fruita pot menjar un diabètic i quina no?

Una bona alimentació i activitat física, així com un estil de vida saludable, és fonamental per a les persones amb diabetis. Les verdures i les fruites són aliments sans, no obstant això, la fruita té sucre, per la qual cosa convé saber quines són les millors per als quals pateixen diabetis i quines no s’ha de consumir per part d’un diabètic.

La diabetis és una malaltia en la qual els nivells de glucosa (sucre) de la sang estan molt alts. La glucosa prové dels aliments que consumeix. La insulina és una hormona que ajuda al fet que la glucosa entri a les cèl·lules per a subministrar-les energia. En la diabetis tipus 1, el cos no produeix insulina. En la diabetis tipus 2, la més comuna, el cos no produeix o no usa la insulina de manera adequada. Sense suficient insulina, la glucosa roman a la sang.

Quan haig de menjar si tinc diabetis?

Al dia es recomana prendre tres peces de fruita: Algunes persones amb diabetis han de menjar gairebé a la mateixa hora cada dia. Unes altres poden ser més flexibles amb l’horari dels seus menjars, depenent dels seus medicaments per a la diabetis o el tipus d’insulina que usi, és possible que hagi de consumir la mateixa quantitat de carbohidrats tots els dies a la mateixa hora.

Quines són les fruites que sí que poden menjar els diabètics?

Per a controlar la diabetis, el millor és consumir: nabius, gerd, grosella, llimona, meló, mora, aranja, síndria, albercoc, pruna, maduixa, maduixot, magrana, kiwi, poma, mandarina, maracujà, préssec, taronja, nectarina, papaia, paraguaiana, pera o pinya.

Aquestes són les fruites que no han de menjar els diabètics

Per part seva, la Fundació Espanyola del Cor recomana que s’eviti el consum d’aquelles fruites amb un major contingut en sucre com són: bacora, caqui, cirera, xirimoia, figa, mango, nespra, plàtan, raïm, pinya en almívar, préssec en almívar, pansa, dàtil, dàtil sec i figa seca, que a més és millor no consumir en pacients que han sofert un infart.